¨

Rekordmange danskere lever i over 100 år

02:32

Jenny Kyed Bonde bliver 100 i dag. Hun bor i eget rækkehus i Gislinge og klarer sig uden den store hjælp fra kommunen. Jenny er et kendt ansigt i byen, fordi hun hver dag går rundt og samler skrald - og det har hun gjort i 10 år.

Vi lever længere end nogensinde før. I 2016 så man det højeste antal personer, der blev over 100 år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Vi lever længere end nogensinde før. I 2016 kunne 1143 personer i Danmark fejre at have levet i over 100 år. Det er det højeste antal nogensinde, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Kaare Christensen, aldersforsker og professor ved Syddansk Universitet, har mange ældre i dag levet et sundere liv med bedre pleje og behandling end tidligere generationer.

Flere kvinder end mænd lever længe nok til at fejre 100-års fødselsdagen. Sidste år rundede 976 kvinder 100 år, mens det blot gjaldt for 167 mænd.

Årsagen er både adfærd og biologi. Kommende generationer af ældre mænd ventes at leve længere, fordi de har været mere vant til at begå sig i sundhedssystemet end tidligere generationer.

Læs også Jenny har selv arrangeret sin 100 års fødselsdag

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App