Rekord i kvote 2 ansøgere til University College Sjælland

University College Sjælland oplever en stigning på 26 % i forhold til sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

7585 ansøgninger har University College Sjælland modtaget via kvote 2 i alt. Det er en stigning på 26 procent i forhold til 2013 - der også var rekordår med 6025 ansøgninger. I 2012 søgte 4216 optagelse på samme tidspunkt.

Antallet af ansøgere, der har valgt en uddannelse på University College Sjælland som deres førsteprioritet, er også det højeste nogensinde. Således har 1981 søgt en af de ti professionsbacheloruddannelser på UCSJ som deres førsteprioritet.

- Jeg er meget glad for, at vi igen i år slår rekord på antallet af kvote 2 ansøgninger, og at så mange specifikt vælger vores uddannelser som deres højeste prioritet. Det ser jeg også som et udtryk for, at flere på Sjælland har opdaget og anerkender, hvor gode lokale uddannelsesmuligheder University College Sjælland har skabt”, siger rektor Ulla Koch i en pressemeddelelse.

Sygeplejerskeuddannelsen er en af højdespringerne ved kvote 2. I 2013 søgte 1231 ind, mens antallet af ansøgere i 2014 er 1886 - en stigning på 53 procent. Der er fremgang i søgningen til uddannelsen på alle University College Sjællands udbudssteder i Slagelse, Roskilde, Næstved og Nykøbing F.

University College Sjælland udbyder også alle sine uddannelser som e-læring og ansøgertallene til denne studieform er samlet steget med 25 procent fra 2013 til 2014. “Vi har haft e-læringsuddannelser i 13 år og interessen for studieformen har været stigende gennem årene. Derfor udbyder vi nu alle vores uddannelser også som e-læring og vores erfaringer med studieformen er rigtig gode”, fortæller Ulla Koch. Stigningen på 25 procent fordeler sig jævnt på de 10 uddannelser.

Den store interesse for at tage en uddannelse viser sig på alle UCSJ’s professionsbacheloruddannelser, da 8 ud af 10 uddannelser har højere ansøgertal end sidste år.

- Det er et rigtigt flot resultat for kvote 2 - og vi forventer at tallene for kvote 1 til juli også vil se flotte ud. Årsagen kan være, at krisen får flere til at søge uddannelse. Jeg tror også, at vi er nået ud til flere unge i regionen, der er blevet opmærksomme på, at det er vigtigt at tage en uddannelse for at få et job,” forklarer Ulla Koch.