Regnvejr fik politiet til at advare mod vand

Vi slap tilsyneladende for egentlige skybrud i det bebude regnvejr tirsdag og natten til onsdag. Der kom dog rigtig meget regn, der nogle steder gav problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste steder slap med mellem 10 og 20 millimeter regn i det varslede uvejr tirsdag og natten til onsdag.

Politiet måtte dog i løbet af natten advare om regn på veje, og en gård på Lolland blev svært brandskadet i det, som politiet opfatter som en lynbrand.

Op mod en måneds regn på én dag

Mest regn kom der Ifølge DMIs borgervejr i Jyderup, hvor der i løbet af eftermiddagen, aften- og nattetimerne faldt 39 millimeter regn. Det svarer til to tredjedele af den regn, som der normalt falder i hele juli måned.

- Vi har ikke hørt om problemer med regnen ved Jyderup, men vi var ude at advare mod regnen på vejene, da vi frygtede at vandet kunne udløse uheld og ulykker, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Balladen med vejret tirsdag var svær at forudse, og DMI ændrede varslerne for dagen af flere omgange. Kort før klokken 13.00 ramte et regnvejr dog Nordvest- og Midtsjælland – og kort efter ramte tordenvejr Holbæk-egnen, og Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

Det var samtidig med dette tordenvejr, at der efter et lynnedslag blev opdaget en brand på en gård i Errindlev på Lolland, hvor to længer endte med at brande helt ned. Stuehuset blev dog heldigvis reddet.

Næsten ingen skader

Ifølge Falck Skadesservice har regnvejret kun givet én vandrelateret opgave i vores område.

- Der har heldigvis ikke været skybrud mange steder. Regnen er faldet jævnt de fleste steder, og kloakerne ser ud til at have klaret presset, siger Ole Thøger Hansen fra Falck Skadeservice til TV ØST.