Regnefejl i tilskud til kommuner endnu større end først antaget

Regnefejlen i Indenrigsministeriets beregning af udligning til kommuner er større, end man først antog. Borgmester kalder det en skandale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om en regnefejl i udligningsordningen, hvor sjællandske kommuner er blevet snydt, viser sig at være endnu større end forventet.

Det skriver Sjællandske.

Tilsammen er de sjællandske kommuner, ifølge avisen, gået glip af 1,1 milliarder i udligning fra Indenrigsministeriet, fordi man fejlagtigt regnede højtuddannede udlændinge som udlændinge uden uddannelse, og det udløser tilskud. 

Det betyder, at hovedstadskommuner med ressourcestærke udlændinge har fået kompensation på bekostning af landets øvrige kommuner. Det er de tilskud, der beløber sig til 1,1 milliarder, som de sjællandske kommuner er gået glip af.

Nye beregninger viser, at også højtuddannede udlændinges børn koster de sjællandske kommuner penge, idet de også udløser tilskud. 

Flere kommuner raser

Det er beregninger, som firmaet Dataproces har foretaget for avisen NORDJYSKE.

Flere kommuner gik før jul sammen for at lægge pres på indenrigsminister Simon Emil Amitzbøll-Bille, og også Magnus Heunicke (S) har kaldt indenrigsministeren i samråd.

Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) kalder fejlen en skandale.

- Vi er nået dertil, hvor jeg vil kalde den her sag en skandale. Og den vokser jo mere der graves i den, siger Carsten Rasmussen (S) til avisen.