¨

Regn og nattefrost kan drille i weekenden

Foto: TV ØST

Vanterne og regnfrakken skal frem igen, for weekenden byder ikke på vejr, der indbyder til at være ude.

Der er god grund til at finde både regnjakke og vintervanter frem, når februar måned sparkes i gang. Weekenden byder nemlig på flere regnvejrstimer og frostkolde nætter - med enkelte lyspunkter ind imellem.

- Der kommer en front ind over landet fredag, og en overgang kommer der regn til store dele af landet, lyder det fra vagtchef Klaus Larsen hos DMI.

- Det er ikke de store mængder - omkring 2 til 4 millimeter - men i perioder er det vedvarende regn, tilføjer han.

Nattefrost allerede fra i nat

Temperaturerne holder sig i dagtimerne på mellem 2 og 5 grader, men allerede natten til lørdag dykker termometeret i minus.

- Det klarer op nordfra, og det gør, at vi får udbredt nattefrost mange steder, fortæller Klaus Larsen.

Måske lidt sol lørdag

Lørdag bliver der mulighed for at få sol i ansigtet, da regnvejret forsvinder en kort overgang. Når mørket falder på, dykker temperaturerne endnu engang, og det kan blive ned til 7 minusgrader enkelte steder.

- Det er mest inde i landet, hvor vinden falder mere til ro, forklarer vagtchefen.

Også søndag kan danskerne tanke D-vitaminer fra solen fra morgenstunden, men så skifter vejret igen til den mere grå side.

- I løbet af formiddagen bliver det mere skyet vestfra, og sammen med skyerne følger et regnvejr. Det kan også starte med lidt sne og slud, men det går forholdsvis hurtigt over i regn. Det klarer op vestfra i løbet af aftenen og natten, siger Klaus Larsen.

Regnvejret fortsætter ind i næste uge

De foreløbige prognoser for den kommende uge viser nogenlunde samme vejr: Regn om dagen, frost om natten og mulighed for enkelte solskinstimer.

- Når vi kommer hen senere på ugen, så kunne der godt være mere sne end regn, men det er stadig noget usikkert. Men man kan bestemt ikke aflyse vinteren, lyder det fra Klaus Larsen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App