¨

Regn og kraftig blæst rammer i weekenden

Foto: TV ØST

Der er lagt op til regn og kraftig blæst i weekenden. Vi ser dog alligevel ud til at gå fri af det egentlige uvejr.

Hvis grillen og strandparasollen allerede er pakket væk på grund af det middelmådige danske sommervejr, er der ingen grund til at hente dem frem denne weekend.
 
Store temperaturforskelle over Europa skaber nemlig grobund for, at der kan udvikle sig temmelig voldsomt vejr over Danmark.
 
Det oplyser DMI's vagthavende meteorolog Mogens Rønnebæk.
 
- Lørdag vil det regne over hele landet, og der kommer til at blæse en hård vind fra øst - måske op til hård kuling, siger han til Ritzau.
 
Et lavtryk nærmer sig fredag Danmark. Lavtrykket sender en varmfront op mod landet fra sydvest, og den giver en del regn, som starter natten til lørdag over den sydvestlige del af landet og breder sig om formiddagen til resten af landet.
 
Regnen kan stedvis være ledsaget af torden, lyder det fra DMI.
 
Lørdag eftermiddag forsætter regnvejret i den nordlige og vestlige del af Jylland, hvor temperaturen ikke når over meget over 13-14 grader. I resten af landet klarer vejret en overgang op med solskin, og her stiger temperaturen til over 20 grader.
 
- Det er dog kun en stakket frist, for i løbet af eftermiddagen og aftenen kommer regnen og bygerne tilbage til hele landet, og det blæser op fra nordvest.
 
- Om aftenen og natten til søndag blæser det op til kuling fra nordvest, med kraftige vindstød, som særligt i den sydlige del af landet lokalt kan nå en styrke på hård kuling, siger Mogens Rønnebæk.
 
Søndag fortsætter det blæsende vejr med op til kuling fra vest og nordvest, men vinden lægger sig i løbet af eftermiddagen.
 
Vejret bliver stort set tørt, og som dagen skrider frem kommer der mere og mere sol. Særlig varmt bliver det dog ikke, mellem 15 og 20 grader, lunest i den sydlige del af landet.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App