¨

Regn i stride strømme

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 7

Regionen blev mandag ramt af et kraftigt regnvejr. På Midt- og Sydsjælland faldt der i løbet af ni timer regn svarende til en hel juni måned.

Det var hele Sjælland og Lolland-Falster, der oplevede store mængder nedbør. Flere steder er der faldet hvad som svarer til regnmængden en hel måned.

Allerede til morgen skabte regnen problemer i regionen. Pendlerne fravalgte både den offentlige transport og cyklen - og myldretids-trafikken blev sat ned i tempo af de mange bilister.

Mængden af vand betød, at der var risiko for aquaplanning. Vejdirektoratet opfordrede derfor alle bilister til at køre afsted i god tid og køre med nedsat fart.

Især på Sjælland er regnen faldet i styrt-byger.

Både officielle målestationer, samt nedbørmålinger foretaget af de vejrstationer, der er med i TV 2 VEJRET's netværk af vejrstationer samt meldinger fra seere viser, at der i morgentimerne mange steder er faldet 40-50 mm regn.

I Brandelev på Sydsjælland er der således ved en officiel DMI-målestation faldet 43,8 mm regn, hvoraf de 35 mm er faldet på blot to timer.

Dermed er grænsen for kraftig regn flere steder i den grad blevet overskredet. Man taler om kraftig regn når der falder
over 24 mm regn på 6 timer.

Middagsudsendelsen, TV2 Øst:


Udsendelsen kl. 19.30

 

 

Send regnvejrsbilleder til TV2 ØST

Du kan sende billeder på to måder. Se hvordan herunder:

MAIL:
Send en mail til web@tv2east.dk. Vedhæft dit billede eller din video i mailen.

MMS:
Du kan også sende os billeder og video, som er optaget med din mobiltelefon. Det kan gøres ved at sende en MMS til 1231. Husk at skrive en lille tekst om, hvad billedet forestiller og hvor det er taget. Og så er det meget vigtigt, at du begynder din tekst med ordet "øst" eksempel: "øst Hej TV2 ØST. Jeg har taget dette billede i Kalundborg. Det forestiller..."

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App