¨

Regler for sort arbejde skal lempes

Foto: TV ØST

Pensionister skal kunne tjene flere penge, og vennetjenester bliver skattefri.

Pensionister får lov til at tjene 10.000 kroner om året ved havearbejde, rengøring og andet arbejde uden at skulle betale skat af pengene.

Landets nye skatteminister Peter Christensen (V) vil hæve den nuværende bagatelgrænse på 3.200 kroner for at gøre skattesystemet mere "rimeligt".

Det skriver Berlingske.

- Mange pensionister vil gerne gøre en ekstra indsats, men hvis de skal beskattes af hver krone, så medfører det, at nogle enten lader være med at hjælpe eller lade være med at opgive pengene til skat, siger Peter Christensen til aivsen

Han kalder forslaget for en ekstra "skattelettelse til pensionisterne".

Det er dog ikke kun det grå guld, der skal drage fordel af forslaget.

Også unge under 16 går en skattefri fremtid i møde, når deres fritidsarbejde består i hundeluftning, børnepasning og andet. Endeligt vil skatteministeren gøre vennetjenester skattefri, skriver Berlingske.

- Rigtig mange hjælper hinanden inden for familien, og hvis man følger skattelovgivningen meget nøje, er det jo sådan set sort arbejde.

- Men der jo ikke nogen, der selvangiver den slags i dag, fordi de anser det for almindelig hjælpsomhed, siger ministeren til avisen.

Regeringen har på forhånd flertal for forslaget, da både DF og Liberal Alliance støtter udspillet, som vil koste 50 millioner kroner i tabte skatteindtægter.

Hver fjerde voksne dansker arbejder ifølge Rockwool Fondens Forskningsenhed sort i løbet af et år. Det svarer til omkring 48 milliarder kroner årligt, skriver avisen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App