¨

Regler er umulige at følge

Foto: TV ØST

De regler, efterskoler og institutioner skal følge, når de vil sejle med elever, er så omfattende, at de er næsten umulige at leve op til.

Det er næsten umuligt for efterskolerne at leve op til Søfartsstyrelsens love og regler, når de vil tage eleverne med ud at sejle.

Efterskoleelevers forældre betaler penge til skolen, og fordi det er et erhverv at drive efterskoler, bliver det betegnet som erhvervssejlads, når eleverne bliver transporteret - også selvom det er frivillig sejlads i en lille båd.

Ifølge DR Sjælland betyder det, at selv en lille kano skal være udstyret med nødraketter, redningsveste, radio og lægebog. Samtidig skal kanoen opfylde krav om fribordshøjde, stabilitet, og så skal den synes. Både ved køb og derefter løbende.

Phillip Cossen, som er lektor ved søfartsskolen SIMAC i Svendborg, mener ikke, efterskoler og institutioner kan overholde de krav.

- Hvis vi tager dragebåden fra Præstø som eksempel, så ville en så stor båd ifølge reglerne skulle være særdeles omfattende udrustet. Blandt andet med redningsflåde til alle passagerer. Og det er simpelthen ikke realistisk i en båd af den art, siger Phillip Cossen til DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App