Regionsrådsformand: Jeg mangler stadig en forklaring

Steen Bach Nielsen mener ikke, at torsdagens samråd i Folketinget gav saglige begrundelser for, hvorfor Region Sjælland ikke må lave akutte ballonudvidelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland var torsdag i samråd med Folketingets Sundhedsudvalg. Det var Enhedslisten, der havde kaldt til samråd om, hvorfor Region Sjælland som den eneste region i Danmark ikke må udføre ballonudvidelser ved akutte blodpropper.

Ved samrådet gjorde sundhedsminister Astrid Krag (SF) det klart, at Region Sjælland ikke får lov til at behandle akutte blodpropper med ballonudvidelser.

Men Region Sjælland mener ikke, at de fik nogle forklaringer på, hvorfor patienter fra Region Sjælland med akutte blodpropper skal køres til Rigshospitalet.

- Det er nedslående at konstatere, at sundhedsministeren har deponeret landets sundhedspolitik hos embedsmændene i Sundhedsstyrelsen, der ikke vil se på de reelle forhold og vores argumenter. Indtil videre har hverken Sundhedsstyrelsen eller ministeren formået at give en saglig begrundelse for ikke at tillade de livreddende akutte ballonudvidelser på Roskilde Sygehus, siger regionrådets formand Steen Bach Nielsen (Soc.dem.) i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Men det er da glædeligt, at Sundhedsstyrelsen nu har fremlagt nogle overvejelser omkring deres afslag, selvom det da havde været klædeligt, om det var blevet lagt frem noget tidligere. Derudover ser vi selvfølgelig frem til det forslag til forbedringer af vores præhospitale indsats, som Sundhedsstyrelsen tilsyneladende ligger inde med.

Vi kan gøre det hurtigere
Region Sjælland mener at have dokumentation for, at de kan behandle patienterne fra Region Sjælland hurtigere, end hvis de skal køres til Rigshospitalet. På deres hjemmeside skriver de:

"Rigshospitalets egen evaluering af akutlægehelikopteren dokumenterer, at man ved at køre regionens patienter til Roskilde Sygehus kan spare 30 afgørende minutter sammenlignet med helikopter til Rigshospitalet og hele 50 minutter, hvis patienter køres med ambulance."