Regionsrådet vil bevare uddannelser

Politikerne er enige om, at alle nuværende uddannelser bliver i Nykøbing Falster. Samtidig vil det stadig være muligt at læse til pædagog og lærer i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i Region Sjælland er nu blevet enige om at bevare en stribe uddannelser, som University College Sjælland ellers ønskede at lukke. Onsdag formiddag formulerede politikerne et forslag, som alle partier kunne bakke op om.

Af det fremgår, at alle de nuværende uddannelser bliver i Nykøbing Falster. Og i Holbæk vil der stadig være mulighed for at læse til pædagog og lærer med tilknytning til campus Roskilde.

Begge steder har der været stor kritik af de varslede lukninger, og meldingen i dag skaber glæde.

Stefan Jensen, Formand for de studerendes råd i Nyk. F. og Peter Schiødt, rektor for Holbæk Seminarium var begge glade for Region Sjællands forslag. Se videoen herunder:
[video:flv:081126_uddannelse.flv]

Politisk ordfører for socialdemokraterne i regionsrådet, Tommy Kamp, var i TV2 ØSTs studie, for at fortælle om regionrådets beslutning. Se interviewet herunder:

Regionsrådet vedtager sit endelige forslag på et møde den 4. december. Herefter sendes forslaget til University College Sjællands bestyrelse, der behandler det på et bestyrelsesmøde den 12. december. Herefter sendes både regionsrådets forslag samt bestyrelsens eventuelt revidere version af deres oprindelige beslutning til ministeriet.