Regionsråd vedtager budget

Et enigt regionsråd vedtog torsdag aften det endelige budget for 2011. I alt skal der spares 350 millioner kroner næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planen var i første omgang at spare 300 millioner, så budgettet for 2011 lige akkurat hænger sammen. Men efter pres fra Venstre, De Konservative og Radikale Venstre bliver der nu sparet 50 millioner kroner ekstra. Faktisk håbede de tre partier på 100 millioner kroner, men forhandlingerne endte altså med et kompromis på 50 millioner.

Venstre, De Konservative og Radikal Venstre ønsker et mere robust budget, hvor der er lidt mere at stå imod med, og venstres gruppeformand, Jens Stenbæk var da også godt tilfreds efter mødet.

- Vi havde gerne set de 100 millioner kroner, men er tilfredse med 50 millioner. Samtidig skal man huske, at vi i budgetaftalen har sørget for, at vi de kommende år får styrket den her buffer yderligere.

Her hentyder han til, at det allerede er vedtaget, at der skal spares yderligere i 2012, 2013 og 2014.

Besparelserne rammer hovedsageligt regionens sygehuse, som også er klart den tungeste post på regionens samlede budget på cirka 16 milliarder kroner.