¨

Regionspolitikere erkender: Vi er dumpet

Foto: TV ØST

Samtlige borgerlige partier og SF slog torsdag fast, at Dagens Medicin har ret i store dele af den sønderlemmende kritik af Region Sjælland.

For tre uger siden kom bladet Dagens Medicin med hård kritik af sygehusvæsenet i Region Sjælland. Regionsrådsformand Sten Bach Nielsen (S) afviste kritikken, men nu slår samtlige øvrige partier fast, at der er problemer, skriver DR Sjælland.

På regionsrådsmødet torsdag sagde den konservative gruppeformand Christian Wedell Neergard på vegne af Venstre, Konservative, Radikale Venstre og SF:

- Det er hår i suppen, når regionsformanden bliver ved med at påpege de fejl, Dagens Medicin ganske rigtigt har gjort sig skyldig i. Men vi skal lytte til substansen og kritikken er desværre rigtig.

Dårlig behandling på sygehusene

- Særligt de kronisk syge får en skandaløs dårlig behandling på flere af vores sygehuse. Det skal stoppes. Jeg må konstatere, at der er en tillidskløft. Vi troede, det gik så godt, og så kan vi konstatere, at vi er dumpet. Nu skal vi træde i karakter og tage ledelsesansvaret på os. Vi må forlange at få ordentlig og tydelig information, så Regionsrådet kan lede ordentligt, sagde Christian Wedell Neergaard ifølge DR Sjælland.

Kvalitetsdebat gennemtrumfet

Socialdemokraterne blev - som det eneste parti - ved med at holde fast i, at Dagens Medicin havde fejlfortolket en del tal. Men da det var tydeligt, at de borgerlige og SF ville få flertal, gik alle partier ind for at skærpe kravene til ledelsen og dermed regionsrådet.

Regionsrådet skal overvåge langt bedre, om sygehusene lever op til kvalitetskravene. Og en gang om året skal rådet have en kvalitetskonference.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App