Regionspolitikere afviser at lokke læger med penge

Modsat Region Nordjylland vil de sjællandske politikere ikke lokke læger til yderområderne ved at tilbyde dem millionbonusser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lyst fremfor penge skal drive værket, hvis læger vil slå sig ned her i regionen. I modsætning til Region Nordjylland har de sjællandske regionspolitikere ingen planer om at tilbyde lægerne millioner for at få dem til at slå sig ned i området. 

Det skriver Sjællandske. 

- Så vidt jeg ved, har Nordjylland tidligere afsat endnu større beløb i bonusser, og vi har selv tidligere anvendt lignende ordninger. Erfaringen er bare, at det meget let kommer til at tage overhånd, og derfor har både de og vi været nødt til at tilpasse det, siger Jens Stenbæk (V), der er næstformand i Regionsrådet. 

Satser på lægeklinikker

På grund af lægemanglen i yderområderne tilbyder Region Nordjylland læger op mod 1 million kroner for at slå sig ned med praksis i området, og dertil kommer, at regionen efterfølgende garanterer dem en årlig indtjening på 2,4 millioner kroner i 3 år. 

I stedet for at tilbyde lægerne penge satser Region Sjælland på at oprette lægeklinikker, hvor argumentet er, at det skaber faglige miljøer, hvor lægerne kan hjælpe og støtte hinanden.