Regionsformænd vil også have lukket kalenderen

Det er ikke kun ministrene, som vil have lukket deres kalendere for nysgerrige journalister og borgere. Formændende for regionerne vil have samme vilkår som ministrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folketinget behandler i dag et forslag om at lukke ministrenes kalendre for offentligheden. Og det forslag vil regionsformændene gerne have udvidet. Det skriver Politiken.

- Vi mener helt principielt, at der skal gælde de samme regler for os, som gælder for ministrene. Derfor bør loven udvides til også at omfatte vores kalendre, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) til Politiken.

Bent Hansen afviser, at det er fordi, at de har noget at skjule. Ministeren har indtil videre reageret positivt på regionernes forespørgsel.

- Jeg vil gerne understrege, at hvis der under den videre behandling af lovforslaget viser sig at være et politisk ønske herom, er jeg naturligvis indstillet på at tage en nærmere drøftelse af spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for også at undtage andre kalendre end ministerkalendere fra offentlighedsordningen, skriver Brian Mikkelsen (K) i et svar til regionerne.