Regioner vil fordoble sygehusinvestering

Danske Regioner vil fordoble investeringerne i nye sygehuse. De ekstra 40 milliarder kroner vil regionerne låne af staten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggebranchen kan se frem til dobbelt så mange sygehusprojekter, som det hidtil har lydt fra politikerne. I hvert fald hvis det står til Danske Regioner, der vil hæve investeringerne i nye sygehuse fra de allerede aftalte 40 milliarder kroner til 80 milliarder kroner over de næste 10-12 år.

Regionerne går efter at låne de ekstra 40 milliarder kroner af staten og løbende afdrage lånet gennem  driftsbesparelser i de nye sygehuse, skriver dagbladet Børsen.

- Rationaliseringspotentialet på de nye sygehuse vil være så stort, at det kan dække både renter og afdrag på et lån på 40 milliarder kroner. Vi beder ikke bare om en ekstra pose penge. Vi beder om muligheden for at låne penge, som vi selv betaler tilbage, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), til avisen. Han understreger, at 40 milliarder kroner ikke er nok til at opfylde visionen om et topmoderne sundhedsvæsen.

Regionerne og regeringen er enige om at indrette et sundhedssystem med 20 store akuthospitaler. Det kræver ifølge Danske Regioner nybygninger for mere end 40 milliarder kroner, fordi et fremtidssikret sundhedsvæsen skal indrettes helt anderledes med fokus på teknologi og behandlingsstuer, mens de traditionelle sengestuer kommer til at fylde mindre.

/ritzau/