Regioner holder fast i sygehusplaner

Regioner lægger op til at gennemføre deres sygehusplaner, selv om regeringens eksperter synes, det er en dårlig idé.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske regioner har langt fra tænkt sig at klappe hælene sammen og gøre, som regeringens sygehuseksperter mener. Tværtimod lægger regionerne op til at gå videre med deres egne planer, selv om regeringens eksperter er lodret uenige i dem. Det viser de høringssvar, som regionerne i disse dage lægger sidste hånd på.

- Man har faktisk gjort sig umage og tænkt sig godt om i hver region, og man synes ikke, en demokratisk proces på den måde skal fejes til side af nogle få såkaldte eksperter, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) til Ritzau.

Regeringens eksperter gav  i slutningen af november Region Sjælland  1,3 milliarder i stedet for de 7,7 milliarder kroner, som politikerne havde søgt.

Eksperterne anbefalede bl.a. at Region Sjælland fik  fire sygehuse i stedet for de nuværende ti, men denne og eksperternes andre anbefalinger vil regionspolitikerne ikke lytte til.

- Det kommer ikke bag på mig,  siger Bent Hansen. 

- De vedtagelser, der har været i regionerne, har man brugt meget tid og politiske kræfter på, skabt brede forlig og nogle steder taget ubehagelige beslutninger. Det skal ikke bare fejes til side af fem såkaldte eksperter. Det er ikke den demokratiopfattelse, der hersker i regionerne,