¨

Regioner for EF-domstolen

Foto: TV ØST

Det strider mod EU-lovgivningen, når regionerne ikke vil betale for danske patienters behandling i udlandet, lyder det fra Patientforeningen.

 

På TV2 ØST har vi fortalt om syge danskere, der er blevet behandlet i udlandet, selvom de er blevet opgivet af danske læger. På to dage er Patientforeningen blevet kontaktet af omkring 30 personer, der har henvendt sig med sager om operationer i udlandet, som de danske regioner ikke vil betale. Nu tager Patientforeningen sagerne med til EF-domstolen.

- Vi gør det fordi, vi føler, at det er utrolig ringe overfor patienterne. Først bliver de opgivet af de danske læger, der siger, at en helbredelse ikke er mulig. Så bliver de ikke oplyst om muligheden for at søge behandling i udlandet. Når de så selv finder frem til den behandling og bliver helbredt, så nægter regionerne at betale regningen, siger Villy O. Christensen, der er formand i Patientforeningen.

Men der er ikke noget at komme efter, hvis regionerne ikke har godkendt behandlingen.

- Det skal være en faglig vurdering, at man skal gøre brug af tilbud i udlandet, og der skal være dokumentation for, at det tilbud man bruger er i orden. Vi skal have sikkerhed for, at det er fagligt i orden, hvis vi sender patienter af sted, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App