¨

Regioner: De mest syge skal forrest

Regionerne ønsker at behandlingsgarantien på een måned kun skal gælde for alvorlige sygdomme. Patienter med mindre alvorlige lidelser skal vente længere

Sygdommen og kalenderen skal afgøre, hvor hurtigt patienterne i fremtiden skal garanteres behandling på landets sygehuse.

- Hvis alle uanset lidelse skal behandles inden for en måned, risikerer vi at tage de mindre syge før de meget syge. Det er hovedløst - og dyrt, siger Bent Hansen (SocDem), formand for Danske Regioner til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I øjeblikket er én måneds garantien suspenderet, så sygehusene kan få ro til at rydde op i ventelistepuklerne efter forårets konflikt.

Danske Regioner arbejder nu med en gradueret version af garantien for at undgå, at alle igen skal behandles inden for en måned til sommer

- Det er læger, som skal vurdere, om en patient skal hurtigt til eller kan vente i tre måneder, siger Bent Hansen, som samtidig slår fast, at en garanti i flere gear vil give det offentlige bedre priser på privathospitalerne.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) er ikke indstillet på at splitte garantien op, men fastholder den ene måned.

- Borgerne skal have deres rettighed tilbage, og der skal hverken pilles eller fifles ved den ene måned,« siger han, der i den sag bakkes op af både Venstre og Dansk Folkeparti.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App