Regioner: Danskerne får snart sygehuse af uset kvalitet

Ifølge den nye næstformand for Danske Regioner vil det igangværende sygehusbyggeboom føre til en markant forbedring af forholdene på landets sygehuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskerne får snart sygehuse af uset kvalitet, lyder det fra den nye næstformand for Danske Regioner.

- Vi har indtil nu leveret varen, og vi vil de kommende år præsentere danskerne for nogle fantastiske, nye og gode sygehuse med helt andre rammer for behandlingen end set nogensinde før, siger Jens Stenbæk.

- Man hører meget om, at nu er køkkenerne droppet på et nyt sygehusbyggeri. Men mange steder var der altså ikke køkkener i forvejen og helt uden problemer.

- Jeg har ikke hørt om et eneste sted, hvor de tilpasninger, der altid sker i forbindelse med nye store byggerier, kommer til at gå ud over behandlingerne, siger han.

Som et eksempel peger han på, at langt de fleste nye sygehuse får enestuer. Det giver helt nye muligheder for fra dag ét på en privat måde at involvere patienten i egen behandling i forhold til, hvad man kan på stuer med mange patienter.

- Alle byggerierne har fra starten haft lister over ting, der kunne undværes, og som nogle steder er taget i brug. Det vigtige er, at vi alle steder bygger fleksibelt, så vi kan rette til efter senere behov.

- I Region Sjælland har vi for eksempel en bufferkapacitet på de gamle sygehuse, hvis der skulle vise sig at være for få senge på de nye sygehuse, siger han.

Den hårdeste kritik fra eksperter er, at regionerne ved at bygge eller renovere 16 sygehuse over en meget kort årrække risikerer at bygge ud fra dagens, men ikke fremtidens behov.

- Men skulle vi vente på hinanden, så ville der går 70 år, før vi opførte det sidste nye sygehus. Det ville være en politisk umulig opgave at lade borgerne i en bestemt region vente så længe.

- Et moderne og effektivt sygehusvæsen et så vigtigt et element i at tiltrække arbejdskraft og nye borgere til et områd, at ingen ville acceptere at hænge bagefter, siger Stenbæk.

/ritzau/


Nyhedsoverblik