Regionens unge strømmer til uddannelserne

Region Sjælland er helt i top på tilstrømningen af studerende til de videregående uddannelser. Både erhvervs- og professionshøjskoler er i top.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De videregående uddannelser i Region Sjælland får flokkevis af ekstra studerende til næste år - og regionen er dén i Danmark, der har oplevet den største procentvise stigning, viser friske tal fra Undervisningsministeriet.

6.357 har søgt optagelse på videregående uddannelser i Region Sjælland, og det er en stigning på 15 procent i forhold til 2012.

University College Sjælland trækker godt igennem med 21 procent flere ansøgere end i 2012, og opelver den største procentvise stigning blandt professionshøjskolerne.

Erhvervsakademi Sjælland er helt oppe på 39 procent flere ansøgere, og det er også i top blandt erhvervsakademierne.

I en pressemeddelelse glæder uddannelsesminister Morten Østergaard (R) sig over, at netop Region Sjælland oplever en stor stigning.

- Med så mange ansøgere i Region Sjælland er regionen godt på vej mod regeringens mål om, at mindst 60 procent af de unge i 2020 tager en videregående uddannelse. Jeg glæder mig blandt andet over, at den store søgning fordeler sig over forskellige typer af uddannelser i regionen, så vi får færdiguddannede med forskellige talenter, der på hver deres måde kan bidrage til udviklingen i det danske samfund. Det er derfor vigtigt, at vi har stærke lokale og regionale uddannelser, der kan tiltrække uddannelsessøgende til regionens mange videregående uddannelser, siger Morten Østergaard.