¨

Regionens udkantsområder har det dårligste helbred

Foto: TV ØST

Det er borgerne i udkantskommunerne, der har regionens dårligste helbred. Det vurderer de i hvert fald selv i en ny undersøgelse.

Regionens sundhedsprofil:

Mandag udgav Region Sjælland den såkaldte 'sundhedsprofil' Formålet med profilen er at sætte fokus på de udfordringer, som borgernes sundhedsvaner og helbred giver for det samlede sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Profilen bygger på oplysninger, der blev indsamlet i februar/marts sidste år. 34.000 borgere fik tilsendt spørgeskemaet om deres helbred og 55 procent svarede.

Se meget mere om sundhedsprofilen her

Over 100.000 borgere i Region Sjælland mener, at deres helbred er mindre godt eller decideret dårligt. Og den største overvægt af dem bor i udkantskommunerne. Det viser en ny undersøgelse, som Region Sjælland netop har offentliggjort. 

Det er især borgere i Odsherred-, Vordingborg-, Guldborgsund-, og Lolland Kommune, der mener, at deres helbred kunne være væsentligt bedre.

Generelt viser Region Sjællands undersøgelse, at hyppigheden af det dårlige helbred stiger i takt med alderen. Derudover er der også en sammenhæng med uddannelsesniveauet, da det oftest er borgere uden uddannelse, der vurderer deres helbred som værende mindre godt eller dårligt.

05:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App