Regionens sygehuse vil mindske ventetid

Patienternes ventetid skal nedsættes via et nyt projekt, som både Holbæk og Slagelse Sygehus er en del af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

'Sikkert Patientflow'.

Det er titlen på et nyt projekt, hvor blandt andet regionens sygehuse vil arbejde på at minimere patienternes ventetid blandt andet gennem bedre planlægning af patientforløb.

- Det er vigtigt, at patienterne kommer det rigtige sted hen på det rigtige tidspunkt, og at der reelt bliver sammenhæng i hele forløbet, siger vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnsen, i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Holbæk og Slagelse Sygehus er blandt deltagerne i projektet, og bag initiativet står Danske Regioner, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Trygfonden.

Tavlemøder og kapacitetskonferencer

Fremtidige tavlemøder på afdelingerne og såkaldte ’kapacitetskonferencer’ er blandt redskaberne til at nå målet. Her vil man forsøge at forudsige den daglige gang og skabe et overblik over, hvor mange patienter der er plads til, og hvem der skal udskrives.  

- Vi planlægger patienternes rejse gennem sygehuset helt fra starten og gør det på deres præmisser. Det sker i et system, hvor vi bruger måltavler til at identificere de flaskehalse, der kan være – og til at komme udenom disse flaskehalse, siger Knut Borch-Johsen.

Projekt 'Sikkert Patientflow' løber frem til udgangen af 2015.