Regionens sygehuse mangler parkeringspladser

Der er parkeringskaos ved sygehusene i regionen. Ib Hansen måtte parkere ulovligt for at nå til sin undersøgelse, og det kostede ham 510 kroner i bøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ib Hansen fra Sandved skulle for nylig til en undersøgelse på Køge Sygehus. Han ankom til hospitalet i god tid, men det viste sig alligevel umuligt for ham at finde en parkeringsplads.

- Jeg kørte og ledte i 45 minutter, siger han.

Han endte med at parkere uden for parkeringsbåsene på et stykke græs, og da han var færdig med sin undersøgelse, kunne han finde en parkeringsbøde på 510 kroner i sin forrude.

- Jeg synes, det er noget forfærdeligt svineri med de parkeringspladser på hospitalerne, for der er ikke parkeringspladser nok, fortæller Ib Hansen.

Samme problem flere steder

Han har nu klaget over sin bøde til Teknik og Miljøforvaltningen i Køge Kommune og til Region Sjælland.

Mangel på parkeringspladserne mærker de også på Næstved Sygehus.

- Der er ingen pladser her, og de henviser jo ikke engang til nogen andre områder, man kan parkere, siger Henry Mathiasen fra Sorø.

Også Anne-Grethe Klemmensen fra Nykøbing Falster oplever problemer med at finde en parkeringsplads, når hun besøger Næstved Sygehus.

- Vi oplever, at det nærmest er et lykketræf, hvis vi kan finde en plads, siger hun.

Kender til problemet

Ifølge Patientforeningen kender de udmærket til de dårlige parkeringsforhold ved sygehusene. Foreningen så gerne, at man blandt andet tænkte parkeringskældre ind i de kommende sygehusbyggerier i regionen.

- Vi oplever mange, der må smide bilen og får en dyr parkeringsregning, og så kan man ikke rigtigt tale om gratis sygehuse, hvis man altid skal plyndres, når man skal noget på et sygehus, siger Niels Jørgen Langkilde fra Patientforeningen. 

I Region Sjælland har forretningsudvalget diskuteret problemet på et møde mandag. Freddy Blak (S) så gerne, at parkeringspladserne udelukkende blev for patienter og sygehusets ansatte og ikke for alle, som i princippet kan parkere deres bil på pladserne.

- For eksempel med en parkerings-bum, hvor du kører dit sygesikringskort igennem, og så har du ret til at holde her, fortæller han.

Ib Hansen fra Sandved skal nu vente 3 måneder på at få afgjort sin klage - og han går gerne hele vejen i retten, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

- Det er jo blevet en principsag på den måde, at det ikke kun er mig det gælder, men alle de mennesker, der får en bøde her, siger han.