Regionen vil give små virksomheder lån

Det skal være lettere for små virksomheder at låne penge for at komme i gang. En ny lånefond med offentlige penge skal give nye virksomheder en kickstart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gode ideer behøver ikke lide skibbrud, fordi en overforsigtig bank ikke vil låne penge til at komme i gang.

Det mener Vækstforum Sjælland, der nu sammen med Væksthus Sjælland og CAT Invest Zealand nu etablerer en fond, der vil tilbyde nystartede virksomheder en hjælpende hånd i form af lån.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse. Regionen er med i Vækstforum Sjælland.

Skal skabe nye arbejdspladser

- Vi har længe arbejdet for at forbedre finansieringsmulighederne for virksomhederne. Der er på nationalt niveau etableret nye venturefonde og statslige ordninger, og de skal selvfølgelig udnyttes, samtidig med at vi skaber mere skræddersyede tilbud til de små og mellemstore virksomheder. Det skal give virksomhederne bedre muligheder for at udvikle deres produkter, komme ud på eksportmarkederne og skabe nye arbejdspladser i regionen, siger Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand og formand for Vækstforum Sjælland.

Den nye lånefond etableres i løbet af de kommende måneder med 5 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og et tilsvarende beløb fra banker og andre private finansieringskilder.

I alt 100 mio. kroner

CAT Invest Zealand, der blev oprettet i 2010, får tilført supplerende kapital på 15 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og EU’s Socialfond. Kapitalen investeres ”case by case” og matches med mindst et tilsvarende beløb fra Vækstfonden og/eller private investorer. Det betyder, at kapitalen fra CAT Invest Zealand og den nye lånefond når op over 100 mio. kr.

 Indstillingen om finansiering fra EU’s Social- og Regionalfond skal nu godkendes og videreformidles af Erhvervsstyrelsen.