Regionen tvinger alle ansatte til at droppe smøgerne

Ansatte i regionen må ikke længere ryge i arbejdstiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smøgen skal være skoddet, før du møder på arbejde om morgenen – og den næste må først tændes, når du efter endt arbejde igen er på vej hjem.

Sådan lyder den nye, officielle politik i Region Sjælland, hvor alle ansatte nu tvinges til at skodde smøgerne i arbejdstiden.

- Vi vælger at stramme den for at sikre sundheden for vores medarbejdere. Vi vil godt sikre, at de kan møde på arbejde uden at blive mødt af passiv rygning ufrivilligt. Derfor så vælger vi sundheden frem for at give de få rygere mulighed for at ryge fortsat, siger Marianne Evers, HR-direktør, Region Sjælland.


Sygehus-regler skal gælde for alle

De nye rygeregler er identitiske med de regler, som for fem års tid siden blev indført på regionens sygehuse.

Reglerne betyder, at der heller ikke må ryges i betalte pauser – og heller ikke, hvis medarbejderen udnytter sin flekstid til at tage en rygepause, og arbejder mere for at kompensere.

HK'ere kede af det

Ifølge Gunhild Krogager Carlsson, der er tillidsmand for de HK-ansatte i regionshuset i Sorø, er nogle ansatte meget kede af de nye regler. Hun understreger dog, at et flertal i samarbejdsudvalget MED-udvalget støtter op om forslaget.

- Der har både været positive og negative reaktioner på det her. Overvejende har de været positive, men der er selvfølgelig også dem, der har været negative, og de føler jo, at det er en stor forandring for dem, siger Gunhild Krogager Carlsson.

De nye regler betyder også, at der indføres rygeforbud ved indgange til regionernes bygninger.