Regionen sparede køkken væk på supersygehus

Husk madpakken, hvis du skal indlægges på det nye supersygehus i Køge. Regionen har nemlig sparet muligheden for at lave mad væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husk en madpakke, hvis du skal indlægges - eller forbered dig på forhånd og gem et nummer til pizzeria i nærheden af supersygehuset i din pung sammen med sundhedskortet.

Patienter på det kommende supersygehus i Køge må nemlig klare sig uden mad fremstillet på sygehuset. Køkkenet er nemlig sparet væk.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ikke kun hos os

Det er ikke kun det sjællandske supersygehus, der har droppet køkkenet. 4 ud af de 6 milliarddyre sygehuse bliver nemlig bygget uden køkken, skriver avisen.

Der er ganske enkelt ikke penge nok til kogeplader og røremaskiner, forklarer Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner og regionsrådsformand i Midtjylland.

- Det er ikke med vores gode vilje, og der skal findes en løsning. Eller rettere: Der skal findes alternativ finansiering. For vi skal have et køkken til de mange patienter og ansatte, siger Bent Hansen.

Pengene blev væk

Da VK-regeringen i 2007 præsenterede idéen om nye supersygehuse landet over, var der afsat 80-90 milliarder kroner til de nye byggerier. I dag er budgettet halveret.

Af de seks nye sygehuse, som kommer til at ligge i Hillerød, Køge, Odense, Aarhus, Aalborg og Gødstrup ved Herning, har kun de to sidstnævnte afsat penge til et køkken.

I Gødstrup har man blandt andet sparet på strålekanoner til kræftpatienter for at få plads til et sygehuskøkken i byggeplanerne.

Og det er ikke kun køkkenerne, der bliver sparet på i sygehusene. Der bliver også færre sengepladser, end der i første omgang blev lagt op til.

Det er stærkt problematisk, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse, der peger på, at antallet af kræftpatienter vil stige med omkring 50 procent i de kommende år.

- Vi er meget spændte på, om ligningen går op i den sidste ende, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Frede Olesen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Deltag i debatten om de manglende køkkenfaciliteter på Facebook