Regionen skal være lystfiskerparadis (Video)

Region Sjælland vil lokke udenlandske lystfiskere til regionen. Der er nemlig rigtig mange penge at tjene på lystfiskeri. Det viser en ny rapport fra Fødevareministeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap tre milliarder kroner om året. Så meget spenderer danske og udenlandske lystfiskere tilsammen i forbindelse med lystfiskeri i Danmark. Men i følge en ny rapport fra Fødevareministeriet, så vil udenlandske lystfiskere hellere fiske i Norge og Sverige, og det vil regionsrådsformanden nu lave om på.

- Tre milliarder kroner er rigtig mange penge, men noget tyder på, at de kunne blive til endnu flere hvis vi gør os til en lige så attraktiv region at fiske i som Norge og Sverige har ry for, siger regionsrådsformand, Steen Bach Nielsen, (S).

Men formanden for Næstveds Sportsfiskeriforening af 1948 er bekymret for konsekvenserne ved at lokke flere lystfiskere til vores region:

- Jeg frygter, at det kan medføre svineri langs fiskestederne, og at vi på den måde risikerer at miste fisketilladelsen hos flere lodsejere, siger Freddy Hansen.

I samarbejde med regionens turistorganisationer vil Regionsrådsformanden nu undersøge hvordan Sjælland kan brande sig som lystfiskerparadis. Imens håber Freddy Hansen, at politikerene også vil afsætte nogle af de mange ekstra penge på at vedligeholde og forbedre forholdene for lystfiskere.