¨

Regionen med færrest arbejdsløse

Foto: TV ØST

Region Sjælland kan bryste sig af at være den region, hvor flest akademikere er i arbejde.

Der skulle være gode jobmuligheder, hvis akademikerne i København fik øjnene op for mulighederne hernede. Det fortæller DR Sjælland i dag.

Region Sjælland er nemlig den region med lavest arbejdsløshed blandt højtuddannede. Derfor opfordrer Væksthus Sjælland nu til at kigge på jobmulighederne i regionen.

- Det er faktisk rigtig ærgerligt at flere ikke pendler ud af de store byer. Mulighederne er rigtig gode for et job i Region Sjælland og der er masser af fordele. Mulighederne for indflydelse og ansvar er langt større, hvis man er i en mindre virksomhed med få andre højtuddannede, siger direktør i Væksthus Sjælland Mads Váczy Kragh til DR Sjælland.

Det er mest i offentlige stillinger, de højtuddannede er ansat her i regionen. Det halter dog stadig med at få flere højtuddannede til den private sektor. Her er Region Sjælland fortsat bagefter flere andre regioner.

Desuden siger SF's formand Villy Søvndal i dag, at hvis S-SF kommer til magten, vil man nedlægge 4000 højtuddannede jobs i kommunerne. Se mere her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App