¨

Regionen kom ikke rigtigt på Finansloven

Foto: TV ØST

I dag præsenterede finansminister Bjarne Corydon udkastet til den nye finanslov. Der var kun få konkrete ting nævnt i forhold til vores region

Der er penge på vej til psykisk syge i regionen - psykiatrien får en økonomisk indsprøjtning på landsplan, og Region Sjælland regner med at få 30 millioner - regeringen lægger op til blandt andet hurtigere udredning og flere sengepladser - og de 30 millioner falder på et tørt sted.

Lægehelikopteren er sikret - i hvert fald økonomisk. Regeringen vil afsætte 150 millioner de næste to år så både lægehelikopteren i Jylland og så her i Region Sjælland kan gå på vingerne i fremtiden. Først næste år bliver helikopterordningen evalueret - men nu er pengene i hvert fald på plads.

Og så er der endelig godt nyt til pendlerne. Blandt de fremrykkede offentlige investeringer er nemlig banestrækningen mellem København og Ringsted. Den skulle egentlig først være færdig i 2018 - men nu vil regeringen altså sætte penge af allerede næste år til at gå i gang med blandt andet dobbeltspor, så der kan køre flere tog og med færre forsinkelser. Men pendlerne var i dag ikke lige sådan at begejstre.

 

01:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App