¨

Regionen fejrer børnene

Foto: TV ØST

Flere steder i regionen bliver det markeret, at det er 25 år siden børnekonventionen blev vedtaget.

For 25 år siden skrev verdens ledere under på, at børn skulle have deres egne menneskerettigheder. I dag bliver det jubilæum markeret af børn i hele regionen i samarbejde med Red Barnet.

I Sorø er 660 elever fra Sorø Privatskole med til at fejre jubilæet. Den almindelig undervisning er omlagt, og skemaet står i børnerettighedernes tegn. På den måde vil skolen gøre eleverne klogere på, hvordan de kan blive bedre til at passe på sig selv og hinanden.

- Vores elever kommer ikke bare til at skille sig positivt ud fra andre børn i Danmark, fordi de lærer deres rettigheder at kende. Der er også en god chance for, at de bliver bedre til at passe på sig selv og andre og sige fra over for overgreb, mobning og diskrimination, siger Casper Madsen skoleleder Sorø Privatskole i en pressemeddelelse.

I Kalundborg vil der være optog gennem Kordilgade. Optoget bliver skudt i gang klokken 13.45 ved Cirkus Olaski, og Mek Pek vil derefter synge ved Solskinspladsen.

Red Barnet Lolland fejrer også dagen. De inviterer til fakkeltog fra Maribo Torv kl. 19.00. Her vil der også være musik og optræden – og udskænkning af varm kakao, så både små og store kan holde varmen.

Fejrer du eller dine børn dagen - så send gerne billeder til os på redaktion@tveast.dk

Videoer kan sendes til www.tveast.dk/sendvideo

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App