Regional virksomhed lægger græs til fodbold-EM

Virksomheden DLF med afdelinger på Stevns og Falster leverer græs til EM-slutrunden i fodbold, som spilles i Frankrig denne sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På trods af at Danmark ikke formåede at kvalificere sig til dette års EM-slutrunde i fodbold i Frankrig, så er de rød-hvide farver alligevel repræsenteret under slutrunden.

Eller - farverne er faktisk mere grønne end røde og hvide, for det er nemlig græsset, der spilles på, som er dansk.

På syv af de ti stadioner i Frankrig, hvor der fra fredag skal spilles EM, er der op til slutrunden blevet oversået nyt dansk græs, som er leveret af den danske landmandsejede virksomhed DLF.

- Op til store sportsevents foretager man det, man kalder en oversåning for blandt andet at styrke græsset og gøre det flottere, og det er det, som vi er rigtigt gode til, siger Stig Oddershede, som er kommunikationschef i DLF.

- Hvad er det, som kræves af græs, som skal danne grundlag for en stor slutrunde som EM?

- Græsset skal kunne holde en høj standard. På Stade De France i Paris (Frankrigs nationalstadion, red.), skal der spilles syv kampe på under en måned under EM, så slidstyrke er noget af det, som vi tester meget på, siger Stig Oddershede.

Leverer græs til Premier League og Wimbledon

Det er typisk en blanding af fire forskellige græssorter, der bruges, når man oversår en græsplæne til en sportsbegivenhed. Sorterne blandes efter kriterier som for eksempel tæthed, slidstyrke, farve, sygdomstolerance og etableringshastighed.

Der findes forskellige internationale ranglister over anbefalede sorter til forskellig brug, og det er via disse, at de forskellige arrangører finder frem til den rigtige blanding til deres behov.

Virksomheden, som er næsten 150 år gammel og ejet af 3500 danske landmænd, er global markedsleder inden for græsfrøindustrien og leverer ikke kun græs til EM, men også til en lang række af verdens største sportsevents.

- DLF leverer blandt andet græs til fem af de seks fodboldstadioner, der skal spilles fodbold på under OL i Brasilien, samt det olympiske stadion hvor atletikkonkurrencerne skal afholdes.

Også store fodboldligaer som Premier League i England, tennisturneringen Wimbledon og flere af verdens bedste golfbaner benytter sig af græs fra danske landmænd.

/ritzau/