Regional socialdemokrat med i oprør

Rasmus Horn Langhoff, der er folketingsmedlem for Socialdemokraterne, er med i den lille gruppe Socialdemokratiet, der nu kræver et opgør med dagpengereglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lille gruppe Socialdemokrater taler nu åbent imod Dagpengeaftalen, som regeringen ellers har holdt fast i. En af dem er Rasmus Horn Langhoff, der er valgt her i regionen.

- Når der er et problem lige foran næsen på os politikere, skal vi passe på med ikke at være så stædige, at vi ikke vil være med til at løse det, siger han til Politiken.

Rasmus Horn Langhoff erkender, at der er et forlig på området, som regeringspartneren De Radikale er med i.

- Men jeg forholder mig mest til, at vi står med et problem, som ingen politikere i deres vildeste fantasi havde forestillet sig ville være så stort på det her tidspunkt. Det bliver vi pinedød nødt til at forholde os til og løse, siger Rasmus Horn Langhoff til Politiken. 

Udtalelserne kommer som opbakning til en kronik skrevet af by- og boligordfører Jan Johansen (S). Også trafikordfører Rasmus Prehn og udenrigsordfører og kommende spidskandidat til Europaparlamentet, Jeppe Kofoed, bakker op om kritikken.

To andre socialdemokratiske og regionale MF'ere afviser.

- Man skal tage bestik af, hvordan mandaterne falder efter et valg. Og så sige, hvad er det muliges kunst for, hvilken politik man kan få gennemført, siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) med henvisning til at de borgerlige og de Radikale, der indgik reformen, stadig til sammen har flertal.

Heller ikke politisk ordfører Magnus Heunicke(S) vil love nye tiltag for dagpengemodtagerne.

- Det ville være utroværdigt, for der udestår en drøftelse med Enhedslisten. Den kommer, som vi har aftalt, inden sommer, og der skal vi gøre status over, hvor mange mennesker drejer det sig om, og hvordan har de tiltag, vi har lavet, virket, siger han til TV2 News.

 Du kan læse den kronik, der satte gange i dagens opgør her.