Region Sjællands underskud vokset med 40 mio. kr.

Region Sjællands underskud er vokset med 40 millioner kroner mere end de forventede 100 millioner, som regionen troede for nogle uger siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands underskud har vist sig at blive 140 millioner kroner frem for de 100 millioner, de regnede med for et par uger siden. Det skriver Sjællandske

Dengang tegnede det til, at Region Sjælland skulle spare 100 millioner kroner netto. Det skyldes blandt andet, at medicinpriserne er steget mere, end regionen havde forventet. Men nu tyder nye tal på, at Region Sjælland har et underskud på 140 millioner kroner. 

De høje medicinpriser har medvirket til, at Region Sjælland har fået en ekstraregning på 15 millioner kroner, når regionens borgere er blevet behandlet i andre regioner. Det er især Region Hovedstaden, som har taget sig af Region Sjællands patienter. 

- Vi betaler eksempelvis ikke en fast takst, men en omkostningsbaseret takst, for at få vores borgere behandlet på Rigshospitalet. Og her slår de dyrere medicinpriser nu igennem, siger Jens Stenbæk (V), som er regionsrådsformand. 

Underskuddet er blandt andet også forårsaget af større regninger til tjenestemandspensioner end forventet. Samtidig er udgifterne til at behandle patienter på privathospitaler blevet større end forventet, da regionen har haft et mål om, at sikre alle patienter en udregning på 30 dage i stedet for 60 dage, som er regeringens minimumsgrænse. 

Dog tyder det ikke på, at det store underskud vil afstedkomme fyringer af personalet på regionens sygehuse.