¨

Region Sjælland taber retssag

Foto: TV ØST

Arbejdsretten har besluttet at Region Sjælland skal betale 100.000 kroner i overenskomstbrud

Region Sjælland skal betale 100.000 kroner for at bryde overenskomsten. Det sker, fordi de tilbage i 2010 gennemførte massefyringer i regionen, da de skulle skære kraftigt ned i budgettet. Det skriver Sjællandske fredag.

Det var fagforbundet FOA, der lagde sag an mod Region Sjælland. De mente, at regionen brød med overenskomsten, da de valgte at ”presse” 2 ansatte til at sige op. De blev nemlig sat i en urimelig situation.

2 dage til at takke ja

Det var ikke meget betænknings tid, 2 ansatte fik, da de blev tilbudt et job på Holbæk Sygehus. Tilbuddet stod kun åbent i 2 dage, hvis de fortsat ville være ansat i Region Sjælland.

De 2 ansatte stod til at blive fyret fra deres job på en psykiatrisk afdeling i Roskilde. Fordi regionen ikke selv fyrede dem, men stillede dem over for et ultimatum som dette, er det i strid med overenskomsten. De ansatte havde nemlig ret til 4-6 måneders løn, hvis de blev opsagt. Men hvis de selv valgte at skifte job, ville de miste rettigheden til løn i opsigelsesperioden. Fagforbundet FOA mente, at det var en urimelig situation at sætte de ansatte i, og at de havde krav på løn i perioden, selvom de tog det nye job.

Det skriver Sjællandske

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App