Region Sjælland taber millionsag

Dronning Ingrids Hospital i Nuuk skal ikke betale for Region Sjællands udgifter til at passe en sikringsanbragt grønlænder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Region Sjælland led endnu et svidende nederlag, da regionen tirsdag i Højesteret forsøgte at tørre en millionregning af på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk for at passe en farlig grønlandsk mand.

Region Sjælland er flere gange blevet dømt til at betale godt 14 millioner kroner tilbage til det grønlandske sundhedsvæsen - millioner, som den havde opkrævet for at tage sig af grønlænderen, som en dansk domstol havde dømt til anbringelse på sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland.

Tirsdag gjorde regionen så et sidste forsøg på at slippe for regningen, nemlig ved at hævde, at en del af sagen nu er forældet.

Men også dén påstand blev altså fejet af bordet i Højesteret.

Det er de to tidligere amter - Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt - som år efter år sendte regninger for behandlingen af manden til Nuuk.

Helt tilbage i december 1999 bestemte kredsretten i Nuuk, at han skulle mentalobserveres på et dansk psykiatrisk hospital. Men få dage efter ankomsten til Amtshospitalet i Vordingborg overfaldt han en plejer.

Derefter dømte retten i Vordingborg manden til anbringelse på Sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland, og herfra blev han senere overført til den lukkede afdeling på det psykiatriske hospital i Risskov.

Opholdet på de danske hospitaler varede i syv år.

Regionen skal betale sagens omkostninger på 125.000 kroner.