Region Sjælland står fast på sygehusplan

Et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland besluttede mandag formiddag at holde fast ved regionens sygehusplan, selv om eksperterne og regeringen ikke bryder sig om den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Region Sjælland mener dermed fortsat, at regionen på grund af sin særlige geografi skal have 10 sygehuse, selv om regeringens ekspertudvalg har peget på, at fire ville være nok. Det skriver Dagbladet.

Meldingen fra Region Sjælland går i første omgang til Danske Regioner, der samler regionernes holdninger. Forretningsudvalget mener også, at Region Sjællands borgere skal have glæde af de ekstra sygehus-milliarder, selv om regionen ikke retter ind og lukker sygehuse.

- Vi redegør meget grundigt for den særlige geografi hos os. Vi kan ikke tænke os frem til en bedre plan. Vi synes, den er meget ambitiøs, siger den socialdemokratiske gruppeformand, Steen Bach Nielsen, og henviser til, at planen går efter, at 95 procent af borgerne skal behandles i deres egen region.

- Det synes vi faktisk er meget ambitiøst, siger han.

- Vi har en sygehusplan, som i sit udgangspunkt er afpasset efter vores geografi, og vi gør opmærksom på, at befolkningen i Region Sjælland har lige så stor ret til at få andel i pengene til kvalitets-forbedringer som andre, siger regionsrådets formand, Kristian Ebbensgaard (V).