Region Sjælland skylder millioner væk på grund af fejl

Regninger for millioner af kroner venter på at blive betalt af Region Sjælland, men en fejl i it-systemet holder på pengene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland er bagud med betalingerne. En fejl i it-systemet gør det umuligt for regionen at betale regninger via den normale metode, så nu må nogle leverandører vente på pengene, mens de mest hastende betalinger bliver klaret manuelt. Det skriver it-mediet Version2.

- Det er korrekt, at vi lige nu har nogle problemer med at betale fakturaer. Vi betaler størstedelen, men vi kører med nogle nødprocedurer, siger projektleder Morten Fenger fra Region Sjælland til Version2.

Hver dag modtager Region Sjælland mellem 1.300 og 1.400 fakturaer. Ifølge Version2 skal mindst én virksomhed have over 6 millioner til gode, og flere firmaer skulle angiveligt være tæt på konkurs, fordi de ikke har råd til at have såstore beløb ude at svømme.

Arbejder på højtryk

Region Sjælland håber dog snart, at problemet er løst.

- Vi arbejder på højtryk for at finde fejlene, og vi håber at have det på plads i den nærmeste fremtid, siger pressechef Carsten Grønning fra IBM, der leverer økonomi- og lagerstyringssystemet til regionen.