Region Sjælland skylder 400 millioner

Ekstra Bladet fortæller , at der i regionen lige nu ligger 35.000 regninger, som det offentlige for længst skulle have betalt. IT-koks får skylden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Problemet er, at regionens økonomisystem ikke har virket ordentligt, siden det blev indkøbt sidste sommer. De ubetalte regninger for fx. husleje, indkøb af varer og reparationer er ifølge regionen nu på omkring 400 millioner kroner:

 

- De mange fejl, vi har haft og stadig har, betyder, at der er kommet en pukkel af ubetalte regninger, siger den ansvarlige økonomichef Morten Koch til Ekstra Bladet.

 

- Det er dybt beklageligt for vores leverandører, men også for de medarbejdere der af gode grunde er helt vildt frustrerede, fordi det her system ikke fungerer, som det skal.

 

Rykkere til regionen
Konsekvensen er, at regionen får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører, der ikke har fået deres penge. I flere tilfælde har regionen heller ikke kunne få leveret varer.

 

- Hvis man har vanskeligheder med at betale og ikke betaler til tiden, så risikerer man ikke at få sine varer, erkender Morten Koch over for Ekstra Bladet.

 

- Og ja, der er tilfælde, hvor vi ikke får varer, før vi betaler igen. Men når vi hører om de her sager, så tager vi fat i leverandøren og forsøger at få det løst hurtigt.

 

Slider på tålmodighed
Region Sjælland håber, at man i løbet af en måned har håndteret regningerne for 2013. Men selv om man arbejder hårdt på at afvikle hele pukkelen af ubetalte fakturaer, kan økonomichefen endnu ikke sige, hvornår man er endelig i mål:

 

- Det er jo ikke fordi, at Region Sjælland ikke har penge til at betale. Derfor har der generelt været en god forståelse hos vores leverandører.

 

- Men det er selvfølgelig klart, at som tiden går, så bliver der slidt på tålmodigheden.