¨

Region Sjælland: Positiv uddannelsestrend skal fortsætte

Foto: TV ØST

Fremtidig arbejdskraft og vækst skal sikres igennem en fortsat fremgang i søgningen til landsdelens videregående uddannelser, mener man i Region Sjælland.

Den positive uddannelsestrend skal fortsætte fremover, hvis virksomheder på Sjælland, Lolland og Falster i fremtiden skal have mulighed for at ansætte kvalificererede medarbejdere.

Sådan lyder det fra Ole Marqweis, der er formand for Kompetenceudviklings- og forskningsudvalget i Region Sjælland.

- Fremgangen i optaget på de videregående uddannelser i vores region viser, at vi har stærke uddannelsessteder og motiverede unge. Den positive udvikling med et stigende optag har bidt sig fast, og det er vigtigt, at vi får gjort op med billedet af Region Sjælland som den uddannelsesløse region. Når det er sagt, ved vi også, at vores virksomheder er udfordret med at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Fremtidens vækst afhænger af, at vores unge får netop de kompetencer, som virksomhederne kommer til at efterspørge de kommende år, siger Ole Marqweis i pressemeddelelsen fra Region Sjælland.

Regionsrådet i Region Sjælland har nu blandt andet igangsat et samarbejde imellem produktionsvirksomheder og videregående uddannelser i regionen for at sikre, at antallet af medarbejdere i lokale virksomheder, der har en videregående uddannelse, stiger med 20 procent frem mod 2020.

- De virksomheder som efterspørger arbejdskraft med teknisk- og naturvidenskabelige videregående uddannelser har særlige udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er der også behov for en endnu stærkere dialog mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, siger Ole Marqweis.

Ifølge Region Sjællands pressemeddelelse regner man med, at omkring 6000 unge begynder på en videregående uddannelse, når det nye semester starter til september.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App