¨

Region Sjælland og Falck underskriver kontrakt om ambulancekørsel

Foto: TV ØST

Fra 1. februar næste år kommer Falck til at stå for ambulancekørslen i hele Region Sjælland.

Region Sjælland og Falck har netop skrevet under en kontrakt om fremtidens ambulancekørsel. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Aftalen giver regionen en besparelse på 40 millioner kroner om året og betyder, at Falck fra den 1. februar 2016 vil køre alle ambulancer i hele Region Sjælland.

- Vi har lavet en aftale, hvor vi fastholder responstiderne og det høje serviceniveau for de planlagte kørsler. Samtidig får personalet flere uddannelsesdage, og vi har aftalt flere udviklings- og innovationsprojekter, vi skal lave i fællesskab, siger koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen.

Flere ambulancer

Desuden stiger antallet af ambulancer med paramedicinere, så de vil udgøre i alt 24 mod i dag 17. En anden forbedring er hjertekompressionsmaskiner, der fremover bliver standard i alle ambulancer.

Dermed kan en eventuel genoplivning foregå uafbrudt, når patienten transporteres fra et ulykkessted til et akutsygehus.Samtidig forbedrer hjertekompressionsmaskinerne arbejdsmiljøet for personalet, som fremover kan sidde ned og kan være spændt fast, mens de samtidig forsøger at genoplive patienten under transport.

95 procent fremme efter 15 minutter

Lars Vester Pedersen, redningsdirektør i Falck, ser frem til samarbejdet med Region Sjælland:

- Vi har leveret en høj kvalitet gennem mange år til Region Sjællands borgere, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde, hvor vi i fællesskab gør den gode kvalitet endnu bedre.

95 procent af alle udrykninger er fremme inden for 15 minutter, og i gennemsnit er hjælpen fremme allerede efter cirka otte minutter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App