Region Sjælland melder lækage til politiet

Region Sjælland har bedt politiet undersøge, hvem der har sendt en fortrolig rapport om bestikkelsessagen til en avis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række navngivne politikere og enkelte embedsmænd er lige nu centrum for en klapjagt, efter et fortroligt notat om bestikkelsessagen i Region Sjælland er blevet lækket til Weekendavisen.

De er nemlig de eneste, der har kunnet sende en kopi af en fortrolig rapport til Weekendavisen.

- Det er rigtig ærgerligt, at så mange folkevalgte og embedsmænd nu skal føle sig mistænkeliggjort. Men det er en alvorlig sag, og vi så ingen anden vej end at melde lækagen til politiet. Og vi er nødt til at fortælle til dem, hvem der har haft adgang til notatet, siger regionsrådsformand Jens Stenbek til TV ØST.

Lækage til weekendavisen

Region Sjælland har bedt politiet undersøge sagen, efter Weekendavisen i sidste uge refererede indgående fra den fortrolige rapport. Rapporten peger en række mystiske forhold omkring it-leverancer, som er betalt af Region Sjælland.

Ifølge Region Sjælland blev rapporten holdt fortrolig, da den indgik i politiets efterforskning af sagen, der i denne henseende handler om mulig overfakturering for op mod 40 millioner kroner.

- Tænk hvis offentliggørelsen af rapporten kan få den konsekvens, at politiets efterforskning af sagen bliver forsinket eller forhindret. Det er altså en meget alvorlig sag, som denne lækage er sket i, siger Jens Stenbæk, der understreger, at han ikke har set noget lignende i sine 20 år som politiker.

Region Sjælland har efter lækagen af notatet valgt at offentliggøre det.