Region Sjælland købte ulovligt ind hos Atea

I forbindelse med den store bestikkelsessag, der i øjeblikket efterforskes, kommer det nu frem, at Region Sjælland i årevis købte ulovligt ind hos Atea.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har i flere år købt ulovligt ind hos it-firmaet Atea. Det skriver Jyllands-Posten.

Oplysningerne er kommet frem i forbindelse med efterforskningen i Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Her blev 13 personer i juni anholdt, og seks personer blev siden varetægtsfængslet i sagen, hvor de sidste efterfølgende er blevet løsladt i juli.

Blandt de varetægtsfængslede var blandt andre en ansat fra Region Sjælland og topchefer i Rigspolitiet, Atea og 3Ait, der også er et it-firma.

Omsatte for 150 millioner kroner årligt på grund af regionen

I sagen er det kommet frem, at skal have Atea havde stillet en konto til rådighed til blandt andre den ansatte fra Region Sjælland. Pengene her blev blandt andet brugt på en luksusrejse til Dubai.

Nu kommer det så frem, at regionen har handlet med Atea uden først at sende indkøbene i ubud.

- Vi må konstatere, at ikke har handlet i overensstemmelse med loven, for udbudsbekendtgørelsen siger, at vores anskaffelser skal konkurrenceudsættes, og det er de ikke blevet i tilstrækkelig grad, siger Per Buchewaldt, der er it-direktør i Region Sjælland.

Atea har ifølge avisen omsat for omkring 150 millioner kroner årligt på aftaler med Region Sjælland og siddet på 70 procent af regionens indkøb.