¨

Region Sjælland indkalder alle net-opererede kvinder til undersøgelse

Foto: TV ØST

Alle kvinder, som har fået indopereret et syntetisk net i forbindelse med nedsunken underliv på Nykøbing F. Sygehus og Roskilde Sygehus, bliver nu indkaldt til undersøgelse.

De kvinder, der har fået indopereret et syntetisk net i forbindelse med nedsunken underliv på Nykøbing F. Sygehus og Roskilde Sygehus, vil blive indkaldt til undersøgelse.

Roskilde Sygehus har i perioden 2007-2012 udført operationen på i alt 123 kvinder. Nykøbing F. Sygehus har udført 28 operationer.

Roskilde Sygehus har dog allerede igangsat undersøgelser, som omfatter 51 af de opererede kvinder, der alle havde fået indopereret et produkt fra Johnson og Johnson. I juni 2012 stoppede produktionen af flere typer net fra firmaet, og Roskilde Sygehus igangsatte straks en undersøgelse af de opererede kvinder.

Undersøgelse udvides nu til at gælde alle kvinder, som har sagt ja til en operation for nedsynkning af underlivet – uafhængig af nettets producent.

Ifølge udenlandske undersøgelser giver de syntetiske net problemer for hver 10. kvinde. Nettene kan skære sig gennem til kvindens skede og tarmsystem og i værste fald koste hende livet.

De opererede kvinder har dog været informeret om de risici, der var forbundet med operationen. Kvinderne har været indkaldt til en rutinemæssig kontrol, der tilbydes i forbindelse med operationen, men de har ikke vist tegn på problemer. Men nu tilbydes alle kvinder alligevel en ekstra undersøgelse.

 - Operationerne med net har fået et stort fokus, og vi vil nu tilbyde alle de kvinder, som er blevet opereret med net i forbindelse med nedsunket underliv en undersøgelse, så de ikke skal gå rundt og være bekymret, siger ledende overlæge, Lars Alling Møller, Gynækologisk obstetrisk afdeling, Roskilde Sygehus.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App