¨

Region Sjælland i strid om 110 mio. kr.

Foto: TV ØST

En strid om, hvem der skal betale for dyre og lange indlæggelser på specialiserede afdelinger og hospitaler, skal nu afgøres af retssystemet. Region Sjælland og naboregerionen Hovedstaden har ikke selv kunnet finde en løsning.

For at undgå at sagerne forældes har Region Hovedstadens kort før nytår stævnet både Region Sjælland og Den selvejende institution Filadelfia i Dianalund for mindst 110 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Beløbet på 110 millioner kroner har Region Hovedstaden betalt for at have borgere langtidsindlagt på Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland og på Epilepsihospitalet Dianalund i 2007 og 2008.

Men Region Hovedstaden mener ikke, at de skal betale regningen for opholdene. Ifølge en ændring i sundhedsloven, der trådte i kraft samtidig med kommunalreformen 1. januar 2007, er det den region, hvor de langtidsindlagte opholder sig under behandlingen, der skal betale regningen.

Før kommunalreformen var det det amt, som patienten boede i på indlæggelsestidspunktet, der skulle betale for opholdet.

I følge stævningen så kan beløbet på de 110 millioner kroner stige yderligere, for Region Hovedstaden forbeholder sig retten til også at rejse krav for betalingen i 2009 og 2010.

I Region Sjælland er man sparsomme med kommentarerne til sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en stævning og at vi arbejder på et svarskrift. Men vi kan ikke kommentere sagen yderligere. Vi har bedt retten om fire ugers udsættelse til at komme med vores svar - regnet fra 17. januar, forklarer sekratariatschef Thomas Krone til Frederiksborg Amts Avis. 

Koncerndirektør Helle Ulrichsen, Region Hovedstaden forventer dog, at de to parter kan finde en løsning gennem forhandlinger i Danske Regioner.

- Men af hensyn til forældelsesfristen har det været nødvendigt for os at reagere, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App