Region Sjælland har landets billigste huse på tvang

Region Sjælland leverer ikke kun det største antal tvangsauktioner i landet, men også de billigste, viser en ny analyse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den enes død, den andens brød.

4.493 ejendomme røg på tvangsauktion i 2013, og mens sælgerne i mange tilfælde kom ud med et gevaldigt underskud, kunne køberne til gengæld glæde sig over at have fået en billig bolig.

 En ny analyse fra tvangsauktionsportalen itvang.dk viser, at de huse og lejligheder, der røg under hammeren i 2013, blev handlet henholdsvis 36 procent og 28 procent under den offentlige vurdering.

 Den største forskel opnåede man i fogedretterne i Region Sjælland, hvor differencen mellem vurdering og auktionspris lå på 47 procent, mens Region Hovedstadens købere betalte 20 procent mindre end den offentlige vurdering.

På markedet for lejligheder var differencen blot minus 15 procent i hovedstadsregionen, mens snittet i Region Sjælland lå på minus 47 procent.

Det skriver Boliga.dk.

Få hjælp

Selvom der kan være mange penge at spare ved at købe på tvangsauktion, er det dog en god idé at alliere sig med fagfolk, inden man kaster sig ud i et bud, fortæller adm. direktør Frederik Rovsing fra itvang.dk.

- Når man køber en bolig på tvangsauktion, kan man ikke få lavet en tilstandsrapport, ligesom køberne ikke bliver tilbudt at tegne ejerskifteforsikring. Derfor er det vigtigt at få fat på en byggesagkyndig, der kan gennemgå ejendommen, og en advokat, som kan gennemlæse handlens dokumenter. Så bliver det et mere sikkert køb, siger Frederik Rovsing.

Samlet set faldt antallet af tvangsauktioner ifølge Boliga med 12,5 procent fra 2012 til 2013.

Men Region Sjælland står stadig for det største antal med 1.398 tvangsauktioner.