Region Sjælland har flest tvangsauktioner

Selv om det samlede antal af tvangsauktioner falder, steg tallet i maj i år i forhold til sidste år, og Region Sjælland er hårdest ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland er den region, der er hårdest ramt, når det kommer til tvangsauktioner.

Det skriver Realkreditrådet i en pressemeddelelse.

19 i Region Sjælland

I årets 5 første måneder har der været godt 11 tvangsauktioner for hver 10.000 boliger. Især i Region Midtjylland og Region Hovedstaden er antallet af tvangsauktioner lavt i forhold til antallet af private boliger.

Her har der indtil videre i 2013 været omkring 9 tvangsauktioner for hver 10.000 boliger, mens tallet i Region Sjælland er 19.

Andelen af tvangsauktioner er faldet i 4 ud af 5 regioner i forhold til samme periode i 2012, men i maj måned i år steg antallet med 43 i forhold til måneden før. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for tvangsauktioner.

Færre generelt

I årets første 5 måneder har der i alt været 2.055 tvangsauktioner i Danmark. Det er 156 færre sammenlignet med samme periode i 2012.

- Antallet af tvangsauktioner er i maj steget til 437. Det er lidt højere end ved udgangen af 2012, hvor der var 361 tvangsauktioner. Set over årets 5 første måneder har der dog været færre tvangsauktioner i forhold til samme periode året før, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Lav handelsaktivitet på Sjælland

Han peger på, at en af de største årsager til en tvangsauktion er tab af indkomst, for eksempel ved ledighed, hvor man ikke har råd til at sidde i boligen.

- Her er nogle områder mere udsatte end andre. Og hvis det så er svært at sælge boligen ved almindeligt salg, kan boligen ende på tvangsauktion. På den måde kan lav handelsaktivitet på boligmarkedet føre til flere tvangsauktioner. Region Sjælland er en af de regioner i Danmark, der oplever lavest handelsaktivitet og er samtidig den region med den højeste andel tvangsauktioner, siger Peter Jayaswal.