Region Sjælland har danmarksrekord i efterløn

Hvert fjerde 3F-medlem i Region Sjælland har sagt farvel til efterlønnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har danmarksrekord i efterløn, og efterlønskronerne fosser i disse uger ud til a-kasse-medlemmerne i vores del af landet. Det fortæller DR Sjælland.

Tal fra både HK og 3F viser, at Region Sjælland ligger helt i top, når det handler om at hæve efterlønskronerne.

Ifølge tallene fra 3F så har hvert fjerde medlem i Region Sjælland sagt farvel til efterlønnen, mens det i eksempelvis Region Syddanmark og Region Midtjylland kun er hvert femte medlem.

Viceforretningsfører for a-kassen i 3F, Gitte Hess, mener at både lommesmerter og usikkerheden om efterlønnens fremtid generelt får mange til at melde sig ud af ordningen:

- "Det holder nok ikke min tid ud" - sådan tror jeg, at der er mange op til 50 år der har tænkt. Og for dem over de 50 er det et tegn på, at der er krise og at de hellere vil bruge pengene her og nu, siger hun til DR Sjælland.

Hos HK har omkring 30 procent af de 143.000 medlemmer sagt farvel til efterlønnen - og også hér ligger Region Sjælland med helt fremme, fortæller direktør for HK´s a-kasse Bo Gatzviller:

- Afdelingen ligger højt i forhold til at være interesseret i at få pengene udbetalt hos medlemmerne. Så det kan også være noget med privatøkonomien, at man er presset på økonomien og måske er der i udkantsområder en særlig interesse for at få dem udbetalt, siger han til DR Sjælland.