Region Sjælland forbereder influenzaberedskabet

En ekspertgruppe under Region Sjælland overvåger nøje udviklingen i den nye influenza H1N1, hidtil kaldet svineinfluenza

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens ekspertgruppe indenfor smitteberedskab mødtes torsdag. Det er  ifølge gruppen  vigtigt, at regionen har beredskabet til at modtage og behandle de indlæggelseskrævende tilfælde, og beredskabet indbefatter løbende information til sundhedspersonalet om de nødvendige forholdsregler ved håndtering af patienter med symptomer og sikring af f.eks. værnemidler og lager af influenzamedicin.

Ifølge gruppen er der dog intet, der for øjeblikket  tyder på, at influenza H1N1, hidtil kaldet svineinfluenza, er mere farlig end de influenzaer, som er kendte i forvejen. Faktisk ligner det en mild influenza.

Sundhedsstyrelsen tilråder derfor kun behandling, hvis der er influenzasymptomer samtidig med, at borgerne har opholdt sig i områder, hvor sygdommen er rapporteret, eller hvis de har været sammen med rejsende fra de berørte områder.

Typiske influenzasymptomer er feber, hoste samt synke- og muskelsmerter. Der er ingen grund til forebyggende behandling på nuværende tidspunkt. Borgere skal kontakte deres praktiserende læge eller vagtlægen, hvis de får influenzasymptomer. Det er vigtigt, at dette sker pr. telefon af hensyn til smittefare.