¨

Region Sjælland får den kolde skulder

Foto: TV ØST

Først blev der fjernet penge til at nedrive nedslidte ejendomme, og i dag blev det slået fast, at der ikke kommer statsjob til provinsen.

For to måneder siden var de glade i Horslunde på Lolland, da der fik de nyheden om en ny minister for By, Bolig- og Landdistrikter, men i dag er humøret vendt.

- Jeg er dybt skuffet over Carsten Hansen, han lover og lover, og han kan ikke holde noget af det, siger Arne Jürs.

Lolland og resten af regionen er blevet taberne i kampen om de statslige arbejdspladser. Der er lidt over 19.000 statsjob i Region Sjælland, mens der i Region Hovedstaden er mere end 80.000.
Det er ikke kun statslige arbejdspladser regionen ikke får. Lolland- og Kalundborg kommune havde af den tidligere regering fået midler til at fjerne nedslidte ejendomme, de penge har den nye regering taget tilbage.

- Først tog de pengene fra nedrivningspuljen, og nu kommer der heller ikke statsjob til regionen, det eneste vi reelt har fået er en minister og et ministerium, der ligger i København, siger Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V).

Carsten Hansen mener, ikke kritikken er berettigede.

- Det mener jeg ikke rigtigt. De har fået et sted de kan henvende sig, man har fået et sted hvor man skal lægge strategierne, man har fået et talerør direkte ind i regeringen, siger minister for By, Bolig- og Landdistrikter, Carsten Hansen (S).

02:25 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App